Skråtobakk

Skråtobakk, skrå, «Chewing tobaccos» eller tyggetobakk er snusprodukter som man kan tygge i stedet for å bare putte under leppa. Vanligvis bruker man å putte skråtobakken mellom tannkjøttet og kinnet, og deretter tygges produktet for at det skal gi fra seg nikotin og smak.

Å tygge tobakk er en av de eldste måtene å bruke tobakk på og selve produksjonsmåten skiller seg fra hvordan man produserer tradisjonell snus. Skråtobakk er en håndlaget tobakksbit som har blitt kuttet opp fra en streng spunnet fra et enkelt stykke tobakksblad og smaksatt med diverse aromaer. Dette gjør også at ingen to biter er helt like hverandre og de kan variere i størrelse og tykkelse.

Vis mer
Utvalgte kategorier

Oliver Twist Original

Styrke
Smak
Lakris / Salmiak, Krydder

Oliver Twist Tropical

Styrke
Smak
Lakris / Salmiak, Anis

Oliver Twist Black

Styrke
Smak
Lakris / Salmiak

Oliver Twist Nordic

Styrke
Smak
Mynte
Viser 4 av 4 produkter

Skråtobakk i Norge

Skråtobakk er tilgjengelig i Norge fra Oliver Twist hos oss. Skråtobakken man får kjøpt i Norge er formet som små pastiller eller pellets. Den plasseres, som all annen skråtobakk og snus, mellom kinnet og tannkjøttet. For å frigi nikotin og smak tygger man på pastillen.

Skråtobakk merker

Oliver Twist er det største merket for skråtobakk på det norske markedet, men utenlands går det å finne andre merker som også produserer skråtobakk. Hos Swedishmatch.no finner man skråtobakk fra merket Oliver Twist som kommer kun i Normal styrke, men er tilgjengelig i flere ulike smaker. Porsjonene fra Oliver Twist er mindre enn vanlig snus og nikotinet frigis langsommere enn snus. En bit skråtobakk fra Oliver Twist inneholder ca. 5 mg nikotin.