Snusblogg

13. mar. 2023
8 tobakksprodukter som er røykfrie
Kategorien røykfri tobakk er stor, men en fellesnevner er at alle inneholder nikotin og at de ikke er helsefremmede. Produktene kan ligne hverandre og totalt i hele verden er det ca. 300 millioner mennesker som bruker røykfri tobakk i ulike former. Årlig er det påvist 48 000 kreftrelaterte dødsfall knyttet til bruk av røykfri tobakk, mens det for svensk snus ikke finnes ett eneste relatert dødsfall.
10. mar. 2023
Resirkulere gamle snusbokser – Slik gjør du
Visste du at man kan resirkulere snusbokser? Akkurat som annen plastemballasje kan også snusbokser resirkuleres. Det har derimot ikke alltid vært så lett som det er i dag. Her forteller vi blant annet om hva boksene våre er laget av og hvor de kan resirkuleres.
7. mar. 2023
Vårt bærekraftsarbeid
Snus- og nikotinposer er nytelsesprodukter og for å sikre at vi kan nyte dem også i fremtiden, jobber vi hardt for å redusere påvirkningen på miljøet. Vi vet at produktene våre belaster klimaet og vi ønsker å ta ansvar. Målet er å redusere klimapåvirkningen fra hele virksomheten vår med 41 prosent innen år 2030.
7. mar. 2023
Bærekraft og snusen
Brukt snus og poser fra snus og nikotinprodukter er et vanlig syn på gater og torg, og forsøpling ser aldri bra ut. Mange som kaster dem på bakken i stedet for i søpla tror at snusen brytes helt ned, men det som skjer er at innholdet forsvinner mens deler av papiret blir igjen. Derfor vil vi, sammen med alle som bruker produktene våre, sørge for at snus og posesnus i fremtiden havner der de hører hjemme: i søpla.
7. mar. 2023
Bærekraft og snusboksene
Boksene du kjøper snus- eller nikotinproduktet ditt i er laget av plast eller papir og emballasjen vår står for 45 prosent av klimaavtrykket vårt. En stor del av vårt bærekraftsfokus er å redusere dette fotavtrykket og gjøre emballasjen vår fullstendig resirkulerbar. For å komme dit vil vi blant annet begynne å bruke biobasert plast i noen bokser og bytte ut alle etikettene våre. Dette vil bidra til at disse dosene har null klimapåvirkning.
7. mar. 2023
Bærekraft og fabrikkene
Alle snusboksene eller nikotinposene du kjøper er produsert i en av våre fem fabrikker i Sverige og Danmark. Det er mye å gjøre med en fabrikk for at den skal få et lavere klimaavtrykk og målet vårt er at all energi vi bruker i fabrikkene våre skal være fossilfri.
7. mar. 2023
Bærekraft og tobakk
Tobakken til produktene våre står for litt over en tredjedel av klimafotavtrykket vårt. Tobakken dyrkes langt bort og det kan være vanskelig å påvirke dyrkingen til å bli mer bærekraftig. For å forhåpentligvis gjøre en større forskjell, samarbeider vi med resten av tobakksindustrien i STP, Sustainable Tobacco Program.
6. mar. 2023
Kvalitetskrav – Med 100% kontroll fra frø til boks
Den andre hjørnesteinen i GOTHIATEK er kvalitetskrav. I korte trekk betyr det at vi kun jobber med utvalgte tobakkssorter og utvalgte jordbrukere.
1. mar. 2023
Forbrukeromsorg – Unikt lave grenseverdier for uønskede stoffer
Den første hjørnesteinen i GOTHIATEK handler om forbrukeromsorg. Vi minimerer mulige negative helseeffekter av snus gjennom å ha unikt lave grenseverdier for visse uønskede stoffer.
5. mar. 2023
Snus utenlands – Reise med snus
Hvor mye snus får man egentlig ta med seg på tur? Det er et spørsmål som mange stiller seg hver gang kofferten skal pakkes. Er det bare boksen i lomma som får lov til å bli med, eller går det bra å legge ned en hel stokk i reiseveska?
5. mar. 2023
Kvote inn til Norge – Snus og tobakk kvote
Mange reiser utenlands og ønsker deretter å ta meg seg snus, sigaretter eller alkohol tilbake til Norge, men hvor mye snus får man egentlig ta med seg tilbake til Norge? Gjelder samme regler uansett hvor lenge man er borte og får man virkelig ikke ta med mer enn tollkvoten? Her kan man lese mer om akkurat hvor stor kvote med snus man får ta med seg inn til Norge.
4. mar. 2023
Kvalitetsarbeidet for å lage den beste snusen
Vårt mål er å produsere den beste snusen som finnes på markedet. Med et fokusert forsknings- og utviklingsarbeid under flere tiår har vi i dag kommer langt, veldig langt. Vi våger til og med å påstå at snusen vår står i en klasse for seg. La oss forklare.
4. mar. 2023
Snusstyrke & nikotininnhold i snus
På baksiden av boksene våre stod det tidligere hvor mange prosent nikotin snusen hadde. På grunn av lovendringer måtte vi, og alle andre snusprodusenter, dessverre ta bort denne merkingen.
3. mar. 2023
Hva er tobakksfri snus?
Tobakksfri snus, eller nikotinposer, er snus uten tobakk, men som inneholder nikotin. Tradisjonell snus inneholder tobakk som er oppmalt, mens den tobakksfrie snusen inneholder plantefibre og smak, uten tilsatt tobakk.
3. mar. 2023
Tobakken – alt begynner med et tobakksfrø
Fra 150 til 200 dager. Det er tiden det tar fra et tobakksfrø er sådd i jorda til tobakken har tørket. Et lite tobakksfrø er begynnelsen på en prosess som har blitt foredlet i nesten 200 år.
3. mar. 2023
Ingredienser i snus
Svensk snus produseres av utvalgte tobakkstyper, aromater, ulike salter, vann og fuktighetsbevarende emner. Alt innhold er godkjent til bruk i livsmiddel og oppfyller dessuten vår egne, strenge ingredienspolicy.
2. mar. 2023
Snusproduksjon – fra frø til boks
Alt begynner med et tobakksfrø. Det er starten på prosessen som har raffinerts under snart tohundre år. Swedish Match forener tradisjonell kunnskap med de seneste vitenskapelige funnene for å kunne ta frem produkter som holder en verdensledende kvalitet.
2. mar. 2023
Svensk snus historie
Fra løssnus til porsjonssnus. Fra tobakksmonopol til fritt marked. Les mer om den svenske snusens historie. Vi begynner i 1700-tallets Sverige.
1. mar. 2023
Snusguiden – Vi guider deg gjennom de ulike snustypene
Hvert år kommer det en mengde nye smaker, format og andre innovasjoner på snusmarkedet. I denne guiden får du vite mer om de ulike typene, formatene, styrkene og smakene – helt enkelt alt du trenger å vite om snus!
30. mar. 2022
Velkommen till swedishmatch.no
Nå åpner vi endelig nettbutikk for snus i Norge hvor vi tilbyr hele Swedish Match sortiment for snus.