Snusblogg
7. mar. 2023

Vårt bærekraftsarbeid

Snus- og nikotinposer er nytelsesprodukter og for å sikre at vi kan nyte dem også i fremtiden, jobber vi hardt for å redusere påvirkningen på miljøet. Vi vet at produktene våre belaster klimaet og vi ønsker å ta ansvar. Målet er å redusere klimapåvirkningen fra hele virksomheten vår med 41 prosent innen år 2030.

Under kan du lese litt mer om noen av de konkrete tiltakene vi jobber med. Du kan også lese mer om hver enkelt del av våre produkters liv, fra frø til boks og så videre til søpla.

Det som måles blir gjort

For å sikre at vår innsats for å redusere klimafotavtrykket er tilstrekkelig, har vi vedtatt et såkalt Science Based Target. Det betyr at vi har forpliktet oss til å redusere fotavtrykket vårt så mye som vitenskapen sier er nødvendig for å holde den globale oppvarmingen på jorden under 1,5 grader. Altså det som verden ble enige om i Parisavtalen.

Vi bytter til biobasert plast

Emballasjen vår står for 45 prosent av klimafotavtrykket vårt. Derfor har vi begynt å fase ut den fossile plasten og erstatte den med biobaserte materialer som har null klimapåvirkning.

Vi oppfordrer til gjenvinning 

Brukte snus- og nikotinposebokser skal leveres til plastgjenvinning. Vi jobber med symboler og kampanjer slik at vi sammen kan sørge for at tomme bokser havner på rett plass.

Vi har gjort at hele boksen kan gjenvinnes 

At vi bytter ut pappetikettene på eskene våre med plastetiketter kan høres motstridende ut, men en større andel av eskene resirkuleres dersom emballasjen og etiketten er laget av samme materiale. 

→ Les mer om bærekraftsarbeidet vedrørende boksene her! 

Vi tar ansvar for landbruket 

Dyrkingen av tobakken i produktene våre står for litt over en tredjedel av klimafotavtrykket vårt. Vi samarbeider med store deler av tobakksindustrien i satsingen Sustainable Tobacco Program for å kunne stille felles krav til bærekraft i tobakksdyrkingen. 

Vi bytter til mer effektive kjøleskap

Snus må holdes kaldt for å holde seg så lenge som mulig, og våre kjøleskap står for 10 prosent av klimaavtrykket vårt. Derfor bytter vi gradvis ut våre gamle kjøleskap med nye, mer energieffektive og sørger for at rett kjøleskap er på rett plass. 

→ Les mer om bærekraftsarbeidet vedrørende tobakk her!

Vi kjemper mot søppel på gater og i naturen

Visste du at 44 prosent av alle som bruker snus og nikotinposer noen ganger kaster dem på bakken? Søppel fra produktene våre utgjør en stor del av søppelet i naturen, og derfor samarbeider vi med Håll Sverige Rent for å informere om at snusen hører hjemme i søpla og ingen andre steder. 

→ Les mer om bærekraftsarbeidet vedrørende snusen her!

Vi ser over transportene våre 

Transport står for ni prosent av utslippene våre. I 2021 har vi gjort en kartlegging av disse for å kunne stille høyere krav til våre leverandører og sette klare mål for å redusere utslipp.

→ Les mer om bærekraftsarbeidet vedrørende fabrikkene her!